Connect with us

Teknologi

Sådan sætter du et hjemmenetværk op

Router

Lad os dog se det i øjnene: internettet er efterhånden blevet en uløselig del af den moderne tilværelse. Vi bruger i dag internettet til nærmest alt; lige fra vores bank transaktioner, arbejde, studier, indkøb, nyheder og underholdning; internettet er med andre ord kommet for at blive. Slut er dagene med langsomme stationære computere, der skal være tilsluttet direkte til en ledning i væggen. Med de mange laptops og smartphones er trådløse forbindelser i dag den mest udbredte måde, hvorpå man går på nettet. Hvis det er første gang du skal opsætte et hjemmenetværk, bør du læse videre her. For at kunne opsætte et hjemmenetværk, skal du først og fremmest forstå de grundlæggende trin; ellers går den simpelthen ikke. Der er dog gode nyheder; Det er faktisk slet ikke så kompliceret, når det kommer til stykket.

Trådløst eller kablet hjemmenetværk

Der er nogle klokkeklare fordele ved at have et hjemmenetværk, og har virkelig forandret hvorledes vi anvender vores internet i dag. Et hjemmenetværk tillader flere brugere at dele filer, software eller hardware, hvilket jo virkelig er praktisk.

Før vi kommer alt for godt i gang, vil det være en fordel at skelne mellem de to typer hjemmenetværk; nemlig enten kablet eller trådløst. Begge har deres fordele og ulemper, men et trådløst hjemmenetværk er nok den løsning, der er mest praktisk. Hvad enten man taler om et kablet eller trådløst hjemmenetværk, så er begge dele glimrende. Den store forskel er dog hvordan disse hver især opsættes. Et kablet hjemmenetværk har typisk den begrænsning, at man jo er nødt til at opkobles på et samlet modem med ledninger hist og pist, hvilket kan give visse pladsmæssige problemer, og ikke mindst begrænse internethastigheden. Selv om begge typer hjemmenetværk tillader, at man kan dele sine filer, så slipper man dog med alle de ekstra kabler ved at vælge den trådløse løsning. En anden fordel ved at gå trådløst er, at samtlige brugere kan tilslutte sig fjernenheder, såom trådløse printere. Med et trådløst hjemmenetværk behøver man således ikke yderligere ledninger eller hardware. Dette sparer plads, og er desuden betydeligt mere praktisk og tidsbesparende. Der er dog et punkt, hvor kablede hjemmenetværk vinder over det trådløse, og det er en bedre opkobling til internettet uden de store sikkerhedsproblemer. Til gengæld er trådløse hjemmenetværk bedre til mobilsurfing.

Hvilke enheder kan mere specifikt tilsluttes til mit hjemmenetværk?

Et hjemmenetværk er en utroligt alsidig måde, at gå på nettet på. Du kan faktisk vælge imellem følgende enheder, der alle kan tilsluttes netværket:

 • Enhver bærbar computer
 • Enhver stationær computer
 • Mobiltelefoner, såsom iPhone, Androids og Blackberry
 • Tablets: herunder iPad eller Android-enheder
 • Trådløse printere
 • En af de mange online opbevaringsløsninger
 • Ethvert wifi-kamera eller videokamera
 • Spilkonsoller, såsom Playstation, Wii eller Xbox
 • Hjemmebiografer
 • Ethvert smart tv
 • Det gode gammeldags kabelmodem
 • Et trådløst modem og routere

Fælles for alle disse enheder er, at de alle er tilsluttet hjemmenetværket via et modem eller en router ved at bruge det såkaldte Ethernet LAN Local Area Network. Dette betyder blot, at man anvender et netværk, der kan levere rigtigt hurtigt internet (i langt de fleste tilfælde. For at købe din router eller modem skal du blot tage et smut hen til din nærmeste computerforhandler, hvor du nemt kan finde alt det du skal bruge. Det bør dog nævnes, at disse ofte vil leveres gratis, når du påbegynder et abonnement hos en af de mange internetudbydere; så bliver det vist ikke særligt meget lettere.

Hvad for en hastighed bør jeg forvente?

Her er nogle få grundlæggende ting, som du skal holde øje med, når det drejer sig om din netværkshastighed. Når det kommer til hastigheden af din ethernet-forbindelse har du tre forskellige muligheder at vælge imellem; 10 Mbps, 100 Mbps eller 1000 Mbps, når du har en af ovennævnte enheder tilsluttet. Når det kommer til trådløst tilsluttede enheder, så har du derimod fire hastigheder at vælge imellem; 11 Mbps, 54 Mbps, 150 Mbps og 300 Mbps. Hvis du ikke er klar over dette, så er Mbps blot en forkortelse for megabits per sekund, og jo højere et tal, der står foran, jo hurtigere vil din netværkshastighed så være. De fleste danske hjem har en netværkshastighed på omtrent 100 Mbps, når det drejer sig om kabeltilsluttede enheder, og i stedet 150 Mbps, når det gælder trådløse enheder. Begge hastigheder er fuldt ud tilstrækkelige til at kunne bruge internettet til langt de fleste formål. Dog hvis du f.eks. streamer meget, så vil en hurtigere hastighed være den bedst tænkelige løsning.

Læs mere på https://netvaerkskabel.dk.

Fortsæt med at læse
Klik for at kommentere

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Teknologi

Sådan virker en powerbank

Power bank med solceller på

Er du træt af, du indimellem mangler strøm, når du er på farten, og din mobil pludselig går ud? Det kan være frustrerende at mangle sin mobiltelefon i de situationer. Heldigvis kan du komme problemet i forkøbet ved at investere i en powerbank hos din nærliggende elektronikforhandler. Powerbanks fås hos mange forskellige forhandlere og i forskellige prisklasser. Her får du altså nærmest, hvad du kan kalde et genopladeligt batteri med på farten, som du kan bruge til dine forskellige elektroniske enheder. Oftest er det særligt mobilen, der kan kræve strøm i løbet af en dag. I stedet for at huske oplader eller at undvære din mobil, når du er på farten, kan du købe en powerbank. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvordan en powerbank reelt virker.

Alt du skal vide om en powerbank

Med en powerbank har du mulighed for at lade din mobil, tablet, computer, GPS, eller transportable højtaler op overalt, hvor du befinder dig. Med på farten får du nemlig et genopladeligt batteri, der er udstyret med en USB-udgang. Før den virker, som den skal, er det vigtigt, du oplader den. Når den er fuldt opladet, kan du bruge den til mange forskellige elektroniske enheder, der løbende kan trænge til strøm. Størstedelen af de powerbanks, du finder på markedet, er testet og vurderet.

Det vil sige, at du har mulighed for at finde en powerbank i topkvalitet. På den måde er du sikker på, at den virker, som den skal, når du ikke er i nærheden af en stikkontakt. Fordelen ved en powerbank er desuden, at den findes i et tyndt design, som gør det muligt at have den liggende i tasken eller lommen. Det er altså minimalt, hvad den fylder – men til gengæld er ydeevnen ikke til at tage fejl af.

En lynhurtig opladning

Det er klart, at ligesom med så mange andre ting, er der selvfølgelig nogle powerbanks, der er stærkere end andre. Leder du efter en lidt dyrere powerbank med højere kvalitet, kan du være sikker på, at den er lynhurtig og stærk. Nogle powerbanks er i stand til at lade tre enheder op på én gang og ikke bare en enkelt enhed, som den almindelige powerbank kan. Det er altså en klar fordel, hvis du for eksempel er på ferie og har både mobil, tablet og kamera med på farten.

Derudover kan du med disse powerbanks få hurtige opladninger, så du slipper for at skulle vente flere timer på, at enhederne er opladede. Desto flere enheder, en powerbank kan oplade på samme tid, desto stærkere er den. Det har desuden meget at sige for selve kvaliteten, og det er klart nogle af de bedste, der findes på markedet. En powerbank er aktuel at tage med i stort set alle situationer, og du vil med garanti føle, at du ikke kan undvære den igen, når du først får den købt. Det kan være alt lige fra skovture til ferier eller heldagsudflugter. Der er rig mulighed for at finde din kommende powerbank hos forskellige elektronikforhandlere både på nettet og i fysiske forretninger.

Fortsæt med at læse

Teknologi

Digitalt ur eller analogt ur – hvad skal du vælge?

person har et smartwatch på håndledet

Et ur er altid en god gave at give en mand ved særlige lejligheder i hans liv. Det er også en rigtig god gave at give til sig selv, og kan faktisk være en fin investering.

De fleste køber dog smykker og ure for at gå med dem. Derfor er det vigtigt at vælge et ur, man synes er pænt, behageligt at have på og som har de funktioner, man har brug for. Noget af det første man skal overveje er, hvorvidt man skal vælge et digitalt ur eller et analogt ur.

Hvad er forskellen på analoge og digitale ure?

Et analogt ur er det klassiske ur, der indikerer tiden med visere. Det stilles ved hjælp af knapper i siden af uret, du kan trykke og dreje på. Et digitalt ur har en LED- eller LCD-skærm, der viser tiden. Det indstiller du ved at trykke på knapper på uret.

Langt de fleste ure på markedet, uanset om de er digitale eller analoge, er quartz ure. Det vil sige, at de får strøm fra et batteri og styres af piezoelektriske svingninger i et kvartskrystal. Der findes også mekaniske ure, som drives af en fjeder, men de dominerer slet ikke markedet, ligesom quartz ure gør.

Analogt ur – det klassiske valg

Mange forbinder et analogt ur med klassisk design og godt håndværk. Det afhænger selvfølgelig af mærke og pris, men de fleste analoge ure er meget flotte og tidsløse i looket. Du vil formentlig også opleve, at der er flere designs at vælge imellem end ved de digitale ure.

De passer godt til et jakkesæt eller en pæn skjorte, men de kan også være med til at give et casual outfit et lille løft. De er stilrene og kan virke luksuriøse, også selvom de ikke har kostet det hvide ud af øjnene.

Digitalt ur – det funktionelle valg

Digitale ure kan lidt mere end analoge ure. Skærmen lyser op, så man nemt kan aflæse tiden i mørke og så er de gerne udstyret med funktioner som stopur, timer og kalender. Det er også i den digitale kategori, du finder smart watches. Et smart watch kan forbindes med dine andre devices, så du har de fleste funktioner fra din mobil og computer lige ved hånden – eller rettere håndleddet. Det er ikke noget du får med andre smykker og ure.

Digitale ure er helt klar udviklet med øje for funktionaliteten og nogle vil mene, at de ikke kan måle sig med analoge ure, når det kommer til udseende. Det er selvfølgelig en smagssag, men digitale ure har sjældent det klassiske og eksklusive look analoge ure har.

Vælg smykker og ure, der passer til dig

Det kan være nemt blot at følge tidens trends, når det kommer til smykker og ure. Man kan dog hurtigt blive træt af et ur, der ikke rigtig passer til ens stil eller behov.

Overvej om du vægter udseende eller funktionalitet højest, om uret skal bruges til hverdag eller til fest og hvad dit budget er. Prøv også gerne forskellige mærker og designs, så du finder lige præcis det ur, der passer til dig.

Fortsæt med at læse

Teknologi

Alt du skal vide om en DJ’s udstyr

Person indstiller sin dj pult med blåt lys

Musik til festen er vigtigt. Derfor kan man nemt leje en Dj, som vil komme og sætte gang i festen med god musik. Men er du lidt i tvivl om, hvad du kan forvente, og hvordan alt det her udstyr fungere? Så kan du læse en masse om det lige her, så du er sikker på du ved, hvad du lejer.

Hvad kan du forvente af en DJ?

Der er mange ting Dj’en selv skal kunne gøre, og som i også skal samarbejde med. Selvfølgelig kan det variere alt efter, hvem eller hvor du lejer en. Så hvis du vil have mest muligt for pengene, så er det altid en god ide at tjekke, hvilke ting de gør, og hvilke ting de vil have du gør.

Oftest vil Dj’en selv sætte sit udstyr op, da os som ikke har forstand på det, ikke ville kunne finde ud af det. Så er der transport for dem, som også tit er med i selve prisen, så de selvfølgelig selv sørger for at komme frem og tilbage til festen.

For at have helt styr på, at det hele går perfekt, skal du og den DJ du har lejet, selvfølgelig have nogle samtaler. Både for at få styr på tiden, så de ved, hvornår de kan sætte deres udstyr op. Og så er det altid en god ide at snakke om, hvad for noget musik du vil have de spiller.

Deres udstyr

Når der er musik til fest, som kommer fra en Dj, skal der en del udstyr til. Der vil selvfølgelig være en DJ-pult, da det netop er det en DJ arbejder med. En DJ-pult kan også kaldes en mixer, dog kan der både være en pult og en mixer i mange tilfælde. Sådan en kobles til en computer, så Dj’en kan mixe nogen fede lyde ind i sangen og lave et rigtigt fedt beat og et endnu bedre drop. Så det er helt klart den vigtigste del.

For at få god og høj lyd, skal der selvfølgelig højtalere til. Der er for det meste flere af dem, det normale er deromkring 2. De er rimelig store, da der skal være masser bas i, hvilket jo er vigtigt for en god højtaler. De fylder en del, så det skal man huske at tænke over.

I mange af pakkerne med en DJ, får man andre gode fest effekter med. Her kan det lyseffekter til dansegulvet. Det kan være noget lys der kan lyse i mange forskellige farver, som sidder på udstyret, og lyser direkte ud på dansegulvet. Det gør en fest lidt federe, og giver lidt den her følelse af, at man er på en rigtig klub, da klubber ofte også har lys i fede farver som blå, rød og alle de andre farver. Det kan lyse i en farve hele festen, eller skifte farve. Nogle DJs vil endda have lys der vil lyse sådan, at det matcher beatet til sangen, hvilket giver en ekstremt god fest stemning.

Fortsæt med at læse

Trending

Copyright © 2019 OSL.dk

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk