Connect with us

PC

Opgradér til ny SSD-harddisk og genopliv den langsomme computer

Gammel computer

Hvis man går og døjer med en langsom computer, kan det meget vel være tid til at udskifte harddisken med en ny. Typisk ses det at den langsomme harddisk er HDD-harddisken, og de hurtigere Solid State Drive, altså SSD-harddiske, kan være med til at puste liv i computeren igen.

Har du en bærbar eller en stationær?

Både bærbare- og stationære computere kan blive langsomme på baggrund af en sløv harddisk. Faktisk er det muligt at erstatte de nuværende harddiske med nye lynhurtige SSD-harddiske. Særligt på stationære computere er der også nogle, der vælger at køre med for eksempel 2 harddiske, hvor man opdele sine filer, på den mest optimale måde. Dette er dog ikke en nødvendighed for at puste liv i sin langsomme computer.

Hvad er en SSD-harddisk

En almindelig HDD-harddisk er en såkaldt mekanisk harddisk, hvor SSD-harddisken er elektronisk.

SSD-harddisken vil også være mere modstandsdygtig overfor for eksempel stød med vægge eller lignende. Dette er særdeles smart, hvis man rejser meget og har sin bærbar med på farten.

En SSD-harddisk skal typisk også bruge mindre strøm for at fungere end HDD-harddisken, hvilket kan være en stor fordel.

Opgrader til ny SSD-harddisk: kan det betale sig?

Når man køber en computer eller bruger den i dagligdagen, har den vidt forskellige formål afhængig af brugeren og hvad den skal bruges til. Nogle har brug for en computer med nærmest super kræfter og her er eksempelvis videoproducenter og gamere målgruppen. Andre har slet ikke samme behov, og computeren bruges måske kun til Word på studiet.

Ligegyldigt om man er den ene eller anden bruger, vil man kunne mærke og glæde sig over SSD-harddisken. Der er trods intet mere irriterende end langsomme indlæsningstider.

Udover at det godt kan betale sig at opgrader til ny SSD-harddisk eller købe en computer, hvor den allerede er at finde, er det faktisk også relativt let at komme til at skifte harddisken. Der er naturligvis også muligheden for at få en professionel til dette, og har man ikke arbejdet med computerteknik før, må dette være den bedste løsning.

Prisen for en ny SSD-harddisk er højere end HDD-harddisken, men der er ingen tvivl om at denne udskiftning er det hele værd, og computeren kan pludselig forlænge sin levetid markant.

Hvor lang tid tager det at skifte til en SSD-harddisk?

Vil du selv forsøge at udskifte din harddisk med en ny SSD-harddisk, skal du være opmærksom på at sætte et par timer af til det. Dette afhænger naturligvis af hvor god du er til det i forvejen, og om for eksempel man har styr på hvor styresystemet skal lægges ind. Har man prøvet det ofte behøves det dog ikke tage længere tid, end maksimalt et par timer.

Det kan derfor en god idé at få en autoriseret til at skifte til en ny SSD-harddisk for én, men dette kommer naturligvis også til at blive lidt dyrere. Til gengæld kan man læne sig tilbage i stolen, og stole trygt på at udskiftningen bliver gjort ordentligt.

Fortsæt med at læse
Klik for at kommentere

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

PC

E-sport stiger i popularitet

Gamer ting ligger på bord og roder

E-sport er noget, som er blevet utrolig populært de seneste år. Der er mange børn og unge mennesker, der bruger tid på at game. Gaming har altså være noget, som man har gjort i mange år. Det er ikke desto mindre først i de seneste år, at der for alvor har været interesse for e-sport. Spil som League of Legends og Counter Strike Global Offensive, er spil, hvor interessen er allerstørst. Et spil som Counter Strike Global Offensive bliver spillet af rigtig mange verden over. I daglig tale bliver det blot kaldt CS, eller CSGO. Gevinsterne og lønningerne indenfor e-sport er således steget i takt med, at interessen for e-sport har været stigende.

Se de professionelle turneringer

Hvis man vil blive bedre til CSGO, så kan det være en god idé, hvis man bruger tid på at se de professionelle spille. Det kan virke ret banalt, men det er ikke desto mindre noget, som kan forbedre ens eget spil. Ved at følge de professionelle, så kan man nemlig også lære noget om taktik. Der er nemlig en hel del taktik involveret, når de professionelle hold spiller mod hinanden. Det er ikke bare tilfældigheder. De har forberedt sig grundigt og lagt en taktik for, hvordan de bedst kan nedkæmpe deres modstander. Udover den taktiske dimension, så kan man generelt få en bedre spilforståelse, ved at se de professionelle spille. Man kan blive klogere på, hvordan man bedst bevæger sig rundt på de forskellige baner eksempelvis. Det kan alt sammen være noget, som kan gøre dig til en bedre spiller.

Bliv klogere på CSGO

Der er flere ting, som man kan gøre, hvis man vil blive bedre til CSGO. Man kan til at starte med sætte sig godt ind i spillet. Det kunne eksempelvis gælde, at man bliver klogere på de forskellige baner, våben og taktik. Man vil dog hurtigt finde ud af det helt basale. Hvis man har brug, for at gå lidt mere i dybden med spillet, så kan man læse om det på internettet. Der findes alverdens sider og videoer, hvor man kan blive klogere på spillet. Det er helt sikkert noget, som kan være en hjælpende hånd for mange. De fleste vil formentlig også opleve, at de bliver klogere, hvis de lytter til kommenteringen af en professionel CSGO-kamp. Det er nemlig ofte tidligere professionelle CSGO-spillere, der kommenterer de kampe, der bliver sendt i tv. Disse kommentatorer har altså en stor viden om CSGO, som de giver videre til os andre.

De store pengesummer

CSGO er som sagt en sport, som er steget meget i popularitet. Det er nemlig blevet sådan, at nogle af de bedste kampe bliver vist i tv. Sådan er det over store dele af verden. Det er faktisk også sådan i Danmark, så vi har heldigvis muligheden, for at kunne se noget af det bedste CSGO direkte i fjernsynet. CSGO er blevet en industri, som nogle mennesker tjener millioner på. Den stigende interesse fra medierne og befolkningen har ført til, at der er kommet en del penge ind i sporten. Det har også betydet, at pengepræmierne i CSGO er eksploderet i de seneste år.

Fortsæt med at læse

PC

Sådan bruger du din computer til at lave interessante invitationer

mand koncentrere sig på computeren

Når festen skal stables på benene, så er der selvfølgelig mange ting, som skal planlægges. Men det bør ikke resultere i kedelige præfabrikerede invitationer. Der findes en række programmer, som kan hjælpe dig med at lave nogle interessante invitationer til din næste fest. Det gælder, uanset om du er en computerhaj eller ej, og dine gæster vil elske, at du har brugt noget tid på at lave nogle personlige og spændende invitationer.

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang bør du finde et program, som du føler dig komfortabel med at redigere i. Når du har fundet en god platform, så handler det om at danne dig et overblik over, hvad du gerne vil have med i invitationerne. Brug eksempelvis din computer til at lave nogle punktopstillinger, der optegner, hvad der skal inkluderes i din invitation. Dette kan du bruge som din egen personlige skabelon. Dernæst handler det om at bruge computeren til at finde billeder og farver, som kan gøre dine invitationer mere interessante. Du kan eventuelt lade dig inspirere af de tusindvis af skabeloner, der ligger online til fri afbenyttelse.

Find på et godt tema, og kør den fuldt ud

Når du skal lave dine invitationer, så kan det være en god idé at have et tema at arbejde ud fra. På den måde kan du hurtigere finde billeder på din computer, som passer til netop det tema. Har du for eksempel et tema omkring søens og luftens folk, så kan du nemt inkluderer blå nuancer, billeder af havet og meget mere på dine invitationer. Du kan ligeledes inkludere sproglige finurligheder, som afspejler temaet. Ved temaet om søens og luftens folk, så kunne du eksempelvis vælge at starte invitationerne ud med et “Jeg byder velkommen ombord”.

Det kan generelt være svært som gæst at finde tøj til fester, men det kan være nemmere ved en fest med en dresscode. Er din fests dresscode, at man skal bære uniform, så kan du i dine invitationer opfordre folk til at klæde sig ud som søens og luftens folk eller noget helt tredje. Det vil helt sikkert få dine gæster til at glæde sig meget til din kommende fest, når de selv skal eksperimentere med, hvad de skal have på.

Fordelene ved at bruge din computer til invitationer

Der er flere fordele ved at benytte en computer til at lave festinvitationer. En af dem er, at du hurtigt kan rette invitationerne til, hvis du kommer til at lave en fejl. Hvis du først har lavet en invitation i hånden, kan det være svært at rette på de fejl. En anden fordel er også, at du kan inkludere langt flere farver og billeder, som kan gøre dine invitationer mere festlige og spændende at kigge på. Dertil er det også nemmere at sende invitationer online i dag. Vil du have invitationerne fysisk, så er det nemt at printe dem ud, så de derefter kan blive sendt til gæsterne med posten.

Fortsæt med at læse

PC

Du kan bruge et professionelt budget på din computer

Mand laver budget på computer

Et budget er både fornuftigt og nødvendigt i mange henseender, især i forbindelse med drift af virksomhed. Du har sikkert stiftet bekendtskab med budgetter i dit privatliv og i forbindelse med drift af virksomhed er det overordnet det samme, men kan bruges på forskellige måder og til forskellige formål, alt efter hvad din virksomhed har brug. Læs med nedenfor og bliv klogere på hvordan du kan bruge et professionelt budget på din computer, hvorfor det er nødvendigt og hvordan du bedst muligt kommer i gang.

Hvad er et budget?

Helt basalt er et budget et overblik over dine indtægter og udgifter, samt et overblik over om der er balance imellem de to over tid. I dit privatbudget kan du trække udgifterne fra dine indtægter, for at finde ud af hvad dit rådighedsbeløb er når alt er betalt, både pr. måned, pr. kvartal, pr. år m.m.

I forbindelse med drift af virksomhed kan et budget bruges til flere formål. Det kan bruges som i det private til at holde styr på virksomhedens indtægter og udgifter løbende. Derudover kan det bruges i forbindelse med fx opstart af virksomhed, drift, årsregnskaber, likviditetsberegninger og meget mere.

Hvorfor er det nødvendigt i forbindelse med drift af virksomhed?

Det giver sig selv at det er nødvendigt med et budget for at holde styr på at din virksomhed ikke har flere udgifter end indtægter. Dernæst er det ofte et helt basalt redskab løbende i virksomhedens drift. Ved opstart af ny virksomhed eller til løbende investeringer vil det ofte være et krav fra bank og revisorer at fremvise et budget.

Sådan kan du bruge det professionelt

Et budget kan bruges professionelt fra din computer på flere måder. Du kan få programmer til at holde styr på forskellige typer af budgetter. Dette være sig fx etableringsbudgetter, anlægsbudgetter, driftsbudgetter, likviditetsbudgetter, resultatbudgetter og meget mere. Et professionelt budget kommer som et program der er designet, så det kan bruges nemt og enkelt og hjælper dig med at lave de nødvendige udregninger. Det betyder at du som virksomhedsejer nemt kan indtaste tallene og hurtigt få lavet de nødvendige beregninger, uden for meget besvær. Det betyder samtidig at du kan bruge tiden på noget andet og det der rent faktisk skaber værdi for virksomheden, og samtidig ikke bruge al din tid på tal og budgetter, som i stedet nemt kan styres professionelt fra din computer.

Køb online system og kom godt i gang

Der findes flere forskellige online systemer, der kan hjælpe dig med de specifikke budgetter. For at finde det program der passer bedst til dig og din virksomhed kan du søge online. Du kan ligeledes investere i et online system og komme godt i gang. Der vil typisk være tilknyttet online og direkte support der sikrer dig den nødvendige hjælp og information om systemet du bruger. Prisen for et professionelt budgetprogram er typisk meget lille sammenlignet med den værdi du får ud af det i sidste ende.

Fortsæt med at læse

Trending

Copyright © 2019 OSL.dk

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk